Välj en sida

Vi brukar ju intervjua våra nyanställda och nu har turen kommit till Josef, som dock inte är särskilt ny. Josef är ny i datateamet men har jobbat här på TV4 & C More ett tag.

Hej Josef! Vem är du?

Hejsan! Jag heter Josef och är inte helt ny i huset utan varit anställd på C More & TV4 i 3 år.

Jag började jobba på C More som analytiker direkt efter avslutat examensarbete och trivs med att grotta ner sig i siffror och tabeller, det i samband med mitt sportintresse gör C More/TV4 till en prefekt arbetsplats för mig.

Du har ju jobbat här hos oss ett tag redan, men bytte nyligen till Datateamet. Vad gjorde du innan?

Jag har haft turen att jobba som analytiker på TV4 och då menar jag verkligen turen! Man får komma i kontakt med alla olika affärsben och möjlighet att sätta sig in olika frågeställningar. Samt att jobba med mycket duktiga kollegor på analysavdelningen.

Mina tidigare uppgifter var ofta mångt och mycket av liknade karaktär som datateamet jobbar med idag, största skillnaden när man jobbar som analytiker är att man genomföra mera projektuppgifter där man försöker bevisa att en fråga går att besvara med hjälp av olika tekniker samt att lära sig presentera sina resultat vilket var varit mycket nyttigt för mig.

Genom dessa projekt har jag och flera analytiker i perioder jobbat tätt med datateamet på och jag gillade det arbetssätt som de har för ta sig an inkommande frågeställningar. Det, tillsammans med mitt intresse för Machine Learning och Artificiell Intelligence, fick mig intresserad av att byta.

Du har ju jobbat ett tag i Datateamet redan. Hur har dina första tid som ny i teamet varit?

Det har varit intensivt för mig!

Det är många nya verktyg och språk som jag inte är helt bekant med som jag försöker sätta mig in i. Men alla kollegor i teamet är mycket hjälpsamma och visar stort tålamod med mig vilket uppskattas. 

Vad är det för skillnad på din nya och gamla roll?

Största skillnaden är just slutförandet av projekt. Förut kunde man bevisa att teorin fungerade men nu får man även möjligheten att produktionssätta sitt arbete vilket är mycket roligt!

Vad var det som gjorde dig intresserad av statistik/data från början?

Den största inspiratören var helt utan tvekan Hans Rosling, i hans TED Talks där han med enkla medel förklarade svåra frågor gjorde mig intresserad av statistik och valde att studera statistik i Linköping.

Jag fick även möjligheten att träffa honom i TV4 huset 6 månader innan hans bortgång och det var den enda gången jag varit starstruck under mina 3 år här.

Tack så mycket Josef! Vi hoppas att du ska trivas bra även i Datateamet 🙂