Välj en sida

Ibland händer det att personer slutar hos oss. Henrik slutade i höstas och gick vidare till Spotify. Vi passade på att kolla läget och höra hur han haft det sen han lämnade oss.

Hej Henrik! 
Du slutade ju hos oss på Bonnier Broadcasting för 7 månader sedan och är nu på Spotify. Vad gör du där?

Jag utvecklar Spotify klienten på ”Big screen” plattformar. Dvs Spotify på tv apparater, spelkonsoler och top set boxar. Så om du spelar musik på din Samsung, LG, Playstation, Xbox, Amazon Fire TV, Android TV, Chrome cast, Roku eller Sky box så vet du en som är med och bygger dom.

Hur upplevde du din tid hos oss?

Mina nästan 3 år på TV 4 / Bonner Broadcasting var mycket roliga och lärorika. Jag fick vara med på väldigt många olika saker. Allt från optimera back-end API:er i go. Till web utveckling i React av C More och tv4 plays web tjänster. Jag jobbade med många engagerade medarbetare som var väldigt kunniga , trevliga och roliga. Härlig stämning med högt i tak där teamen jobbade nära varandra. Det kändes aldrig tråkigt att gå till jobbet.

Vilka lärdomar har du tagit med dig från oss till ditt nya jobb?

Att teamwork är viktigt och hur man tillsammans kan lösa problem som kanske sett omöjliga ut från början. Mob programmering och graphQL är stora lärdomar som följer med mig nu till Spotify.

Vilka erfarenheter har du haft mest användning av?

Att våga pröva! Inte vara rädd för att hoppa på något som du inte har gjort förut. Jag älskar nya erfarenheter och utmaningar och försöker ständigt lära mig något nytt.

Hur utvecklades du under din tid på Bonnier Broadcasting?

Jag lärde mig massor, inte bara teknik som micro tjänster, JS, server less, React, go, graphql och molntjänster utan även om mjuka värden som vad jag uppskattar hos mig själv och kollegor, och hur man skapar teamkänsla och tillhörighet. Jag fick också en bra förståelse hur media och tv fungerar i verkligheten.

Har du något favoritminne från tiden hos oss?

Många fina minnen finns det, men de bästa är nog att fått vara med på hela resan med C More. Från vad det var när vi tog hem utvecklingen själva och byggde om bit för bit tills vad det har blivit i dag. Men också fantastiska fester och B:s elbåts turer!

Vad är ditt största tips till någon som vill utvecklas inom ”ditt område”?

Jag har redan nämt det ovan, men att våga pröva på något nytt när chansen dyker upp. Var med och bygg ett API om du jobbar med frontend. Eller pröva att bygga ett UI om du inte har gjort det förut eller lek med Artificiell intelligens. Var nyfiken och lyhörd och börja skapa – utveckling är en spännande kreativ process. Våga misslyckas! Du lär dig alltid något på vägen.

Och sist men inte minst, vad saknar du mest med oss? 😛

Kollegorna och den familjära känslan och “det här löser vi” andan, samt att det alltid händer nåt spännande i huset varje dag. Man visste aldrig vem man kunde stöta på i TV 4 huset.

Tack så mycket Henrik! Vi önskar dig fortsatt lycka till på Spotify.