Välj en sida

Då var det dags för en intervju med ett av våra senaste tillskott i iOS-teamet, Magnus Thoor.

Hej Magnus! Vem är du?

Mitt senaste arbete var som  c++-utvecklare på ett större it-konsultbolag. Jag har 20+ års erfarenhet av C++-utvecklingen och har jobbat med iOS-appar sedan 2010. Jag är 45 år och pappa till två tjejer på 5 resp. 7 år.

Vad lockade dig till TV4 & C More?

Jag hade varit i konsultbranschen många år och ville jobba på ett produktbolag. Det lockade mig att få vara med i ett team och jobba med att förädla våra egna appar. Att riktigt satsa på kvalité.

Jag sökte framförallt en arbetsgivare som värdesätter kvalité, ger möjlighet att utvecklas och som jobbar med native iOS (eftersom det ger den bästa användarupplevelsen). Dessutom tycket jag om Swift och Apple’s SDK:er.

På TV4 & C More hittade jag en arbetsgivare som värdesätter kvalitet och som betraktar det jag gör som en del av kärnverksamheten. Att det dessutom går väldigt bra för Tv4 & C More är en bonus. Man vill ju vara på det vinnande teamet. 🙂

Du har ju hunnit jobba här några veckor redan. Hur har dina första tid här varit?

Riktigt bra. Jag har blivit väl emottagen i teamet och fått tid att sätta mig in i produkterna. Kort sagt: det är kul att gå till jobbet.

Vad var det som fick dig att börja med utveckling från början?

En nyfikenhet på hur saker funkar. Jag började som tolvåring med att att programmera Basic på Commodore 64. På mammas jobb skulle ”tanterna” få lära sig datorer. En programmeringskurs startades och hon frågade om hon fick ta med sig sin son på tolv år. Det fick jag. 🙂