Välj en sida

I torsdags höll vi vårt första meetup 2019. Temat denna gång var streaming så vi ordnat meetupen i samarbete med Stockholm  Video Technology.

Innan man lyssnar på talks behöver man pizza. God pizza.

Vi började med pizza och mingel, ett vinnande koncept! Pizzan tog slut i ett nafs. Sen var det dags för våra talks. Först ut var vår egen Carl Lindqvist.

Calle pratade om tips om tänkvärda detaljer kring transkodering och paketering av OTT-video. Vad betyder egentligen keyint-min i x264? och hur kan man slippa avaktivera scene detection?
Han gav även en förklaring på varför vissa GOP-längder är bättre eller sämre beroende på bildfrekvens och ljudets samplingsfrekvens

Sen var det vår konsult Gustav Bybergs tur. Han pratade om hur vi har byggt ”fortsätt titta” tjänsten i C More med hjälp av microtjänster och molnprodukter. Han visade även hur datateamet lagrar datan och använder den i vår plattform. Det blev även en liten inblick i utmaningar vi haft med tjänsten samt framtida användningsområden.

Gustav in action

Sist ut, efter en kort paus, var Boris Asadanin från Eyevinn. Boris presenterade principerna bakom content

watermarking. Han pratade om anledningarna till watermarking, saker man måste tänka på och olika tekniker och flöden. Är ni intresserade att veta mer om watermarking kan ni läsa Boris publikation ”The Technology Behind Video Streaming”.

Totalt kom det ca. 50 personer. Som vanligt ett lyckat event. Missade ni detta tillfälle får ni hålla utkik efter nästa meetup.