Välj en sida

Hej!

Diogo heter jag och jag är Program Manager för Core-området på Bonnier Broadcasting (TV4 Play och C More). Rollen kan ses på olika sätt i olika organisationer men på senaste tiden ‘är den vanligaste tolkningen att en program manager är ungefär som en product manager – och här hos oss är det inte annorlunda.

För mig, det roligaste med att börja något nytt är alla nya saker som man måste lära sig. Det känns spännande att veta hur saker fungerar och passar ihop. Här har hela streaming- och reklamaffären varit det som jag har egnat mycket tid på att förstå. Hur fungerar reklamlager? Hur mäter vi vår framgång? Vilka är nästa stegen? Det räcker inte att vara insatt i det som händer i organisationen utan man måste även veta om de nya trender och tendenser i marknaden.

Vi PM:ar lyfter fram och utforskar behov utifrån affärs- och användarperspektiv, ställer krav och ser till att projektet går från ax till limpa med en ständig återkoppling mellan intressenterna. Vi är spindel i nätet mellan olika avdelningar – vilket är väldigt kul. Vi jobbar väldigt nära experienceteamet (UX:arna) och vår kontakt sker dagligen. I core-området ser jag till att funktioner som login, GDPR, spelarinställningar, tjänstinställningar och supportsidor levererar över förväntan till våra användare och enligt våra affärsmål.

Redan vid första intervjutillfället insåg jag att Bonnier Broadcasting inte var den ”vanliga” stora organisationen – här händer saker hela tiden, tempot är högt men man hinner samtidigt alltid ha kul med sina underbara kollegor. Här våga man välja och riktningen är framåt!

Jag har en bakgrund som utvecklare men började intressera mig mer för utveckling som verktyg och inte som ändamål för ungefär 5 år sen. Då började jag läsa Agil projektlederskap och blev alltmer intresserad av hur man kan inspirera – inspirera teammedlemmarna men inte minst användarna.

På sistone har jag ägnat mycket av min tid åt 2 av mina största kärlekar: min fina familj och produktutveckling. Bland dem senaste böcker som jag läst är Jobs to be done: A Roadmap for Customer-Centred Innovation – Stephen Wunker och What customers want – Anthony Ulwick.
Mina motto är att man ska kunna få ta hela hjärtat till jobbet (inte bara hjärnan), att ”varför” är viktigare än ”hur” och att man ska f-n ha kul på jobbet. Det har vi här!