Välj en sida

Hej Vandad!

Du slutade ju hos oss på Bonnier Broadcasting för ett år sedan och är nu på Volvo Cars Mobility som egen konsult. Vad gör du där?

Jag, tillsammans med resten av iOS teamet här på Volvo Cars Mobility, är ansvariga för utvecklingen av en modern, snabb och pålitlig iOS app för våra kunder. Vi började med en väldigt liten men modern arkitektur och byggde på den, ändrade den, fixade små saker här och där och med bara små byggstenar bygger vi appen varje dag tills det blir så perfekt som möjligt för våra användare.

Hur upplevde du din tid hos oss?

Jag såg jättemycket fram emot att åka till jobbet varje dag och detta är alltid en gott tecken, tycker jag. Jag gillade mina kollegor och mitt uppdrag där som iOS Tech Lead. Jag kommer ihåg en väldigt stort yta där vi jobbade tillsammans med resten av techavdelningen. Jag är väldigt tacksamt för att ha fått arbeta tillsammans med så många fina och kunniga människor, och få lära från dem var ju också en väldigt bra möjlighet.

 Vilka lärdomar har du tagit med dig från oss till ditt nya jobb?

Jag lärde mig mycket under min tid hos Bonnier Broadcasting men en av de lärdomar som har fastnat mest i mitt huvud är att om jag behöver något gjort, går jag till personen som kan hjälpa mig istället för att skriva mejl eller digitala meddelanden. Jag har jobbat många år i England och där har man ju mycket hierarki men här i Sverige, och särskilt på Bonnier Broadcasting och TV4 Play, var alla supertrevliga och ödmjuka och man känner sig omgiven av människor som gärna hjälper till med problem som ibland uppstår vid utveckling av produkterna.

 Vilka erfarenheter har du haft mest användning av?

Jag jobbade mest med utvecklingen av TV4 Plays app under min anställning med er och en av de delarna var att förbättra arkitekturen i appen och göra det möjligt så att man kan utöka källkoden utan bekymmer. Så jag jobbar nu idag med en arkitektur där vi, pö om pö, bygger produkten ett steg i taget men tänker genom saker innan vi skriver koden så att vi i framtiden har inte bara en anledning till varför vi gör saker, utan en bra arkitektur som möjliggör framtida utökning och förbättringar.

Hur utvecklades du under din tid på Bonnier Broadcasting?

Jag kände mig mer bekväm och noggrann i visa saker efter min tid hos Bonnier Broadcasting. Till exempel hur “trackningen” fungerade i appen och att det verkligen skall vara helt perfekt och utan fel. Det blev typ “zero tolerance” för fel och det uppskattade jag väldigt mycket.

Har du något favoritminne från tiden hos oss?

 Jag har många fina minnen från min tid hos er men en som jag kommer ihåg väldigt bra var ju onboardingen för nyanställda hos Bonnier Broadcasting och just den dagen var vi hos Malou och fick vara i hennes studio och titta när hon jobbar och hela processen var inspirerande och vi fick umgås med varandra och lära känna alla andra som var också nya på Bonnier Broadcasting. Jag tyckte hela dagen var väldigt genomtänkt och bra upplagd och man kände sig väldigt stolt över att jobba där. Den var en perfekt dag tyckte jag.

Vad är ditt största tips till någon som vill utvecklas inom ”ditt område”?

Jag tror att vi verkligen behöver fler tjejer inom IT. Min tips skulle vara att om du jobbar tillsammans med en tjej som fundera på att hoppa från sitt område till utveckling av appar, eller backend eller frontend, vad som helst, försök och hjälpa henne. Du kommer utvecklas som en person och samtidigt hjälpa din framtida kollega samt introducera fler tjejer till IT-industrin. Det är ingen hemlighet att ju mer “equality” och “diversity” desto bättre för vårt industri som helhet. Och detta gäller även andra industrin, inte bara IT.

Och sist men inte minst, vad saknar du mest med oss? 😛

Jag saknar vår mysiga kontor och hur mycket plats vi verkligen hade. Man kunde spendera en vecka med att bara gå runt alla olika våningar och alla gömda ställen och små korridorer. Och självklart saknar jag gymmet och den goda maten som serverades på restaurangen Kalaset. Och sist men inte minst, saknar jag människorna och alla mina gamla arbetskamrater som Omid Sakhdari, Patrik Sundbäck, Linda Ryberg, Per-Jan Eriksson, Johan Thureson och Anders Ulfheden varav många blev vännner för livet.

Tack så mycket Vandad. Vi önskar dig fortsatt lycka till med allt!