Välj en sida

Det är alltid roligt att hålla kontakt med före detta medarbetare och se vad de har för sig. I vår serie med alumni-intervjuer har nu tiden kommit till Ivar Gaitan som jobbade hos oss som Head of Data.

Du jobbade ju hos oss som Head of Data Infrastructure men slutade för 6 månader sedan och är nu på Spotify. Vad gör du där?

Min roll är Engineering Manager, d.v.s jag är chef för en grupp ingenjörer i Spotifys Data Infrastructure-avdelning. Som motsvarande gruppchef på Spotify har jag, lite förenklat, i första hand ansvar för att varje person i min grupp utvecklas och utmanas, snarare än att de levererar effektivt, så i jämförelse med hur chefsrollen ser ut på många andra ställen är jag mer fokuserad på människor än på processer och leverans. Utöver det är jag även inblandad i olika projekt som vår avdelning driver.

Hur upplevde du din tid hos oss?

Oerhört rolig och händelserik. I kalendertid var jag på TV4/Bonnier Broadcasting i två och ett halvt år, men det kändes mycket längre. Jag började som utvecklare i Infrastrukturteamet och gick via Innovationsteamet till att starta och bygga upp Datateamet. Under den resan har jag lärt mig supermycket och framförallt lärt känna en drös med spännande människor.

Vilka lärdomar har du tagit med dig från oss till ditt nya jobb?

Var ska jag börja? Jag har växt enormt mycket av att få arbeta med så kunniga kollegor i en såpass lättrörlig och tillåtande organisation. Det finns en enorm potential i att låta människor få pröva olika idéer, och där misslyckanden i första hand är en möjlighet till lärande. Det är en filosofi som genomsyrade hela min tid på Bonnier Broadcasting och som också är en central del i kulturen på Spotify. Något vi var tidiga med, och har dragit stor nytta av, på Bonnier Broadcasting är kollaborativ utveckling, eller mobbprogrammering. Det är något jag försöker evangelisera på Spotify.

En annan mer personlig lärdom kommer från att ha startat upp Datateamet, vilket innebar dels att så snabbt som möjligt förstå domänen datainfrastruktur, men också att sprida den kunskapen i den omgivande organisationen, och skapa förståelse för varför det är viktigt. Fast jag tycker att jag lyckades ganska bra med det första, så kunde jag har gjort ett mycket bättre jobb med det andra. Att förankra och skapa “alignment” är oerhört viktigt; det är en av mina favoritlärdomar.

Vilka erfarenheter har du haft mest användning av?

I mitt dagliga jobb är det framförallt en förståelse för de grundläggande problem vi försöker lösa. De är samma för både Spotify och Bonnier Broadcasting.

Har du något favoritminne från tiden hos oss?

Det finns många att välja bland, men att komma till jobbet en morgon och mötas av Carola som sjunger i trappan upp till 4:an var lite speciellt. TV4-huset är ju en plats där många, både mer och mindre kända, människor passerar vilket färgar atmosfären och känslan på jobbet.

Ett annat favoritminne är personalfesten i garaget (2015?) där jag fick för mig att jag skulle delta i “open stage” och framförde en Bo Kasper-låt för mina kollegor. Det var otroligt kul!

Vad är ditt största tips till någon som en dag själv vill ha det jobb du har idag?

Med risk för att bara beskriva mina egna utmaningar… jag tror att man behöver kunna se utmaningen och komplexiteten i människorelaterade frågor som motivation, behov, relationer, m.m. och vilja förstå de på djupet. Samtidigt måste man bibehålla och uppdatera sin tekniska kompetens för att förstå den kontext som ingenjörer arbetar i. Nyfikenhet rules!

Så behöver man också våga misslyckas (här har jag själv vissa svårigheter), och se till att växa genom sina lärdomar. Plattitydvarning där, men den devisen är inte lätt att leva efter.

Och sist men inte minst, vad saknar du mest med oss? 😛

Mia & Malin! [editor’s note: Mia & Malin driver vår Friskvårdsanläggning] Att få gå 50 steg från mitt skrivbord och in till ett svettigt crossfit-pass på lunchen, med instruktörer som också är kollegor.

Eller, att vara en del i en större och komplex organisation, där tekniken är ett medel för att förmedla nyheter och underhållning — att ha journalister, producenter, sändningstekniker, reklamplanerare, m.m. som arbetskamrater. Bonnier Broadcasting är en så otroligt dynamisk och lärorik arbetsplats och det kan jag verkligen sakna.

Tack så mycket Ivar! Vi önskar dig fortsatt lycka till på Spotify!