Välj en sida

För en vecka sedan lanserade vi ny version av TV4 Play på webb, iphone och ipad (nya Android-versioner kommer inom kort) – vi har internt kallat projektet för ”Blonde”. ”Blonde” i och med att sajten fått en ljusare design som linjerar mer med vår systersajt tv4.se

 

TV4play.se startpage

Huvudmålet med nya versionen är att ge våra användare ett tydligare TV4 Play där man på enklare sätt ska uppleva skillnaden mellan vårt gratisutbud och vår Premiumtjänst.

Vad mer är nytt?

En stor nyhet är TV4:s 11 linjära kanaler som nu finns med som en del av Premiumtjänsten. Vi kallar funktionen för ”Se TV direkt” och den ger möjlighet till att zappa mellan TV4, Sjuan, TV11, TV4 Sport, TV4 Sport Xtra, TV4 News, TV4 Fakta, TV4 Fakta XL, TV4 Film, TV4 Komedi och TV4 Guld. Alltså TV-TV i ny förpackning!

Andra nyheter är tydligare kanalkoppling, ny alla program-sida på webb med smarta filtreringsalternativ, kopplingar mellan liknande program, enklare köpflöde och
tillgänglighetsmärkning för tydligare transparens hur våra rättigheter att visa programmen fungerar.

Vi har också lagt till små saker och filat bort annat för att göra navigeringen enklare, bättre förklarande och tjänsten effektivare att använda.

Och tekniskt då?
I samband med projektet har vi bytt ut mycket av infrastrukturen bakom playtjänsten. Vi har renodlat gammal teknik, tagit bort system, tagit fram nya system och moderniserat integrationer som hade över 5 år på nacken.

Några av teknikerna som vi jobbat lite extra med är Mule, Solr3 och Widevine.

Vad kommer härnäst?
En stort fokusområde nu under senhösten blir att inkludera tablåer kopplat till respektive linjär tv-kanal. Vi tittar också på funktioner för att starta om pågånde program i en livesändning. Allt för att göra TV-upplevelsen vassare.

Väl mött i en ny Play-kostym!