Välj en sida

Igår ägde Cloud Conference rum i Kista.

Jag blev positivt överraskad över de tre dragningar jag lyssnade på, över förväntan. Mest intressant var Jan-Erik Gustavsson från Ericsson Global Service Center som berättade om deras projekt där de byter ut hårdvara mot virtualiserad miljö och proprietära system mot open source.

Och i stor skala – både många användare och många system (drift av nät, NOC, leverans av tjänster etc.). Trodde inte det om Ericsson men var väldigt intressant att lyssna på. Viss humor också när han pratade om att byta ut Oracle när Oracle var en av sponsorerna av konfrerensen. Förhoppningsvis kommer presentationen upp inom kort. (Uppdatering 111206 – här finns presentationen)

Själv hade jag 30 minuter för att berätta om TV4:s användning av olika tjänster. Och som vanligt lite mer praktik-fall än övriga sessioner (enda med lite kod tror jag). Rubriken var ”Prata affär – inte teknik” och alla bilder finns på Slideshare eller Speaker Deck.