Välj en sida

Idag har vi släppt ut den nya The Voice-sajten. The Voice är ett holländskt programformat som kommer att gå på TV4 framöver, men programmet börjar redan nu på webben. Programledare i tv4-versionen blir Carina Berg, och juryn består av Petter, Carola, Magnus Uggla och Ola Salo.

Enda vägen in till programmet går via https://thevoicesverige.tv4.se . Besökare kan öva på att sjunga framför sin webbkamera (vilken låt som helst) och blir betygssatta av ett analysverktyg från spanska BMAT. Verktyget analyserar tonsäkerheten och uttrycket i sången och ger sångaren ett totalbetyg. Utöver datorns betyg kan besökarna naturligtvis betygssätta och kommentera bidragen. Gör man det riktigt bra kan man bli uppsnappad av själva tv-produktionen och få göra en blind audition för juryn i programmet.

Sajten bygger på WordPress och Flash media server och är inköpt (mer eller mindre) färdig från Clockwork som byggt den holländska sajten. En hel del översättning har vi förstås fått ägna oss åt, så bli inte alltför chockade om ni ramlar på ett ”volgende” eller ett ”Bekriejk” någonstans.

Vi smög ut sajten i morse och började sprida den via Twitter och Facebook, och inom kort börjar den kampanjas i TV-rutan. Redan nu har ett 30-tal auditions ramlat in och publicerats.

In och sjung!